Spaghetti Carbonara
2 pkt bacon
2 schalottenlökar
3,5 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl parmesan + 1 extra dl till servering
Nymald svartpeppar
spaghetti för fyra personer
Koka upp vattnet till pastan och låt pastan koka al dente medan du gör såsen.
Klipp baconet i småbitar och fräs det nästan knaperstekt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
Sänk värmen något. Hacka schalottenlökarna och fräs dem, de ska inte ta färg utan mest svettas och bli lite genomskinliga. Lägg över på baconpappret.
Riv 1 dl parmesanost plus lite extra till servering. Rör samman grädden med äggulorna med en handvisp i en bunke, och rör ner 1 dl parmesanost. Krydda med nymalen svartpeppar. Snåla inte!
Häll av spaghettin i ett durkslag och skölj den, häll sedan tillbaka den i den tomma kastrullen och blanda den med löken och baconet. Rör ner gräddblandningen, och värm försiktigt på spisen i cirka en minut så att det får tillbaka lite värme, men inte så att osten börjar smälta.
Garnera varje portion med riven parmesanost och svartpeppar.