Annons

Spaghetti Carbonara

4 portioner. Det här är en av mina absoluta favoriträtter. Spaghetti, ost, grädde och bacon, vad kan gå fel? Tidsåtgång: cirka 25 minuter.
Publicerad 24 april 2020
Foto: Olof Elm

2 pkt bacon

2 schalottenlökar

Annons

3,5 dl vispgrädde

3 äggulor

1 dl parmesan + 1 extra dl till servering

Nymald svartpeppar

spaghetti för fyra personer

Koka upp vattnet till pastan och låt pastan koka al dente medan du gör såsen.

Klipp baconet i småbitar och fräs det nästan knaperstekt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

Sänk värmen något. Hacka schalottenlökarna och fräs dem, de ska inte ta färg utan mest svettas och bli lite genomskinliga. Lägg över på baconpappret.

Riv 1 dl parmesanost plus lite extra till servering. Rör samman grädden med äggulorna med en handvisp i en bunke, och rör ner 1 dl parmesanost. Krydda med nymalen svartpeppar. Snåla inte!

Häll av spaghettin i ett durkslag och skölj den, häll sedan tillbaka den i den tomma kastrullen och blanda den med löken och baconet. Rör ner gräddblandningen, och värm försiktigt på spisen i cirka en minut så att det får tillbaka lite värme, men inte så att osten börjar smälta.

Annons

Garnera varje portion med riven parmesanost och svartpeppar.

Fler pastafavoriter från Helenas kök

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons