Annons

Pasta med bacon och ädelostsås

4 portioner. Fem ingredienser och middagen är klar på en kvart! Tidsåtgång: cirka 15 minuter.
Publicerad 24 april 2020
Foto: Olof Elm

Spaghetti för 4 personer

2 pkt bacon

5 dl grädde

1 pkt ädelost á 140 g

svartpeppar

Koka pastan, och låt den sedan rinna av i ett durkslag. Under tiden; klipp baconet i småbitar och knaperstek det i en stekpanna. Flytta över till en tallrik med hushållspapper.

Häll ner grädde i stekpannan och smula ner ädelosten. Låt det koka upp, lägg tillbaka baconbitarna och häll sedan ner såsen i kastrullen du kokade pastan i. Rör ner den färdigkokta, avhällda spaghettin, och blanda runt. Krydda med nymald svartpeppar.

Fler pastafavoriter från Helenas kök

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons