Politiker: "Det är en knepig fråga"

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

– Jag förstår frustrationen och att det är tufft.

Det säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jacqueline Doohan (C).

– Det är en knepig fråga. Jag tycker att vi har en väldigt bra och flexibel verksamhet. Jag ser också att vi har ett samhällsproblem när det gäller att kvinnor får ta det här stora ansvaret. Vi försöker hitta lösningar inom rimliga gränser och när vi själva är arbetsgivare ser vi vad vi kan göra för att hjälpa till, säger hon.

Socialdemokraterna har tidigare motionerat om en flexiblare barnomsorg. Doohan påpekar att man i juni beslutade om nya regler och att Socialdemokraterna inte reserverade sig mot att man ska hålla på hämtnings- och lämningstiderna, 05.45 och 18.00.

Men oppositionsrådet Robert Rapakko (S) menar att det finns flera sakfrågor som partiet ska fortsätta att driva för att få en flexiblare barnomsorg, och det gäller inte bara hämtnings- och lämningstider.

– Vi arbetar för en utbyggd nattomsorg i flera av kommunens tätorter. Särskilt i Blomstermåla finns ett stort behov då familjer med ensamstående föräldrar är fler än i resterande kommunen. Rent logistiskt så har vi tidigare sagt att en ny översyn och ett annat grundtänk skulle vara möjligt och också lösa en del av problematiken som finns mellan Galaxen och Ljungnässkolan i dag, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.