Annons

Snabb och krämig pumpapasta

4 portioner. En snabb och krämig pastarätt där pumpasmaken framträder tydligt och får komma till sin rätt. Tillagningstid: 25 minuter.
Publicerad 26 oktober 2018
Champinjoner och rosmarin sätter piff.
Champinjoner och rosmarin sätter piff.Foto: Olof Elm

250 g skogschampinjoner

1 vitlöksklyfta

Annons

50 g smör

2 dl pumpapuré (se recept)

1 tsk hackad, färsk rosmarin

2,5 dl vispgrädde

Salt och peppar

Skär champinjonerna i skivor. Pressa vitlöken, och fräs den i smöret i en stekpanna. Låt svampen få fräsa med efter en kort stund, och stek svampen tills det mesta av vätskan gått ur den. Tillsätt pumpapuré, hackad rosmarin och vispgrädde, och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar, och servera med pasta.

Helena Elm har börjat inse pumpans värde!

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons