Annons

Blodapelsinglass

En fräsch avslutning! Här behövs ingen glassmaskin. Tidsåtgång: 10 minuter + frystid. 6 portioner.
Publicerad 25 januari 2019
Fixa egen glass till efterrätt. Fräscht och enkelt.
Fixa egen glass till efterrätt. Fräscht och enkelt.Foto: Olof Elm

Missa inte veckans krönika med Helena Elm!

Blodapelsinglass:

Annons

3 dl vispgrädde

3 äggulor

1,5 dl socker

1 stor (alt. 1,5 liten) blodapelsin, saft och skal

Vispa grädden för sig. Vispa sedan äggulor pösigt ihop med sockret. Riv ner skal och pressa ut saften från blodapelsinen ner i äggsmeten. Vispa några minuter till med elvisp, tills det tjocknat igen. Rör samman med vispad grädde och frys smeten i minst 5 timmar före servering.

Pröva Helena Elms fräscha vinterval:

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons