Annons

Chokladtryfflar rullade i lakritspulver

Något för lakritsälskaren! Cirka ca 20 stycken. Tidsåtgång: 25 minuter plus kyltid.
Publicerad 21 december 2018
Chokladtryffar för lakritsälskaren.
Chokladtryffar för lakritsälskaren.Foto: Olof Elm

200 g choklad

1,25 dl vispgrädde

Annons

2 tsk lakritspulver + ytterligare ca 0,5 dl

En nypa flingsalt

25 g smör

Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och ta den från värmen när den börjar koka. Rör ner lakritspulver och sedan hackad choklad och flingsalt. Tillsätt smöret, och rör tills smeten är fri från klumpar. Ställ in i kylen att stelna, antingen minst 5 timmar alternativt över en natt. Skopa sedan upp lagom stora bitar med tesked och rulla till bollar som du sedan rullar i lakritspulver. Förvara i kylen.

Mer julgodis med Helena Elm!

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons