Annons

Ischoklad med smak av apelsin eller rom

Ischoklad är bland det enklaste julgodis man kan göra. Smält choklad, rör ner kokosfett och smaksätt med i stort sett vad du vill. Cirka 55 stycken. Tidsåtgång: 15 minuter plus kyltid.
Publicerad 21 december 2018
Foto: Olof Elm

Grundrecept:

200 g mörk choklad

Annons

150 g kokosfett

1 liten nypa salt

----------

Förslag på smaksättning;

Rivet skal av en apelsin

alt.

2 msk rom

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ner kokosfettet och salt och rör tills du har en blank och slät smet. Smaksätt med antingen rivet skal av en apelsin eller 2 msk rom, alternativt smaksätt ena halvan av smeten med skalet från en halv apelsin och andra halvan med 1 msk rom för variation. Häll över i en liten kanna, och häll från den ner i ischokladformar. Vänta till ischokladen stelnat något innan du förflyttar den, för att sedan förvara den i kylen.

Mer julgodis med Helena Elm!

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons