Annons

Polkaglass med varm chokladsås

Beroendeframkallande dessert som är en perfekt avslutning på en bjudmiddag, och kan förberedas i förväg. Såsen kan också förberedas och kan serveras varm eller kall. 6 portioner. Tillagning: 25 minuter + tid i frys.
Publicerad 24 februari 2018
Polkaglass är en perfekt dessert på en bjudmiddag som kan förberedas i förväg.
Polkaglass är en perfekt dessert på en bjudmiddag som kan förberedas i förväg.Foto: Olof Elm

4,5 dl vispgrädde

4 äggulor

Annons

1,5 dl florsocker

2 äggvitor

1 dl polkagrisar

Chokladsås

3/4 dl kakao

3/4 dl socker

3/4 dl mjölk

3/4 dl grädde

25 g smör

2 tsk vaniljsocker

Annons

2 tsk mjöl

1 nypa flingsalt

Till glassen:

Vispa grädden för sig. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke, och vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke. Krossa polkagrisarna och blanda ner dem i äggulesmeten. Vänd i grädden, och sist äggvitan. Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar.

Till chokladsåsen:

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör tills allt har smält, är ordentligt blandat och riktigt varmt.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons