Feature

Polkaglass med varm chokladsås

Feature Artikeln publicerades
Polkaglass är en perfekt dessert på en bjudmiddag som kan förberedas i förväg.
Foto: Olof Elm
Polkaglass är en perfekt dessert på en bjudmiddag som kan förberedas i förväg.

Beroendeframkallande dessert som är en perfekt avslutning på en bjudmiddag, och kan förberedas i förväg. Såsen kan också förberedas och kan serveras varm eller kall. 6 portioner. Tillagning: 25 minuter + tid i frys.

4,5 dl vispgrädde

4 äggulor

1,5 dl florsocker

2 äggvitor

1 dl polkagrisar

Chokladsås

3/4 dl kakao

3/4 dl socker

3/4 dl mjölk

3/4 dl grädde

25 g smör

2 tsk vaniljsocker

2 tsk mjöl

1 nypa flingsalt

Till glassen:

Vispa grädden för sig. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke, och vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke. Krossa polkagrisarna och blanda ner dem i äggulesmeten. Vänd i grädden, och sist äggvitan. Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar.

Till chokladsåsen:

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör tills allt har smält, är ordentligt blandat och riktigt varmt.