Annons

Efter coronalarm: UF-mässan genomförs utan publik

Den årliga UF-mässan i Kalmar Sportcenter kommer under onsdagen att genomföras i en stympad form, med anledning av coronasmittan. Inga besökare tillåts komma in på mässan och flera skolor från norra länet har valt att inte komma.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 11 mars 2020
Anna Hofvergård, regionchef för UF i Kalmar län.
Anna Hofvergård, regionchef för UF i Kalmar län.Foto: Mats Andersson

I vanliga fall brukar den årliga UF-mässan locka ett par tusen besökare till Kalmar Sportcenter när länets gymnasieelever ställer ut sina produkter. Men årets mässa kommer inte bli som vanligt med anledning av coronasmittan.

– Med anledning av den presskonferens som Folkhälsomyndigheten hade under tisdagskvällen så valde jag att fatta beslutet att genomföra mässan utan publik. Jag vet inte om det är rätt eller fel eftersom inga klara rekommendationer finns men jag valde ändå att fatta det här beslutet, säger Anna Hofvergård som är regionchef för UF i Kalmar län.

Annons

Var det aktuellt att ställa in mässan helt?

– Eleverna har ju jobbat hårt med sina montrar och redan byggt upp dem. Därför har vi sagt att vi genomför dagen med de tävlingar som vi brukar ha med jurygrupper. Vi har invigning och prisutdelning på scenen men bara med UF-elever.

Beslutet innebär också att skolelever från norra länet – Västervik, Vimmerby och Hultsfred – inte kommer att komma till mässan.

LÄS OCKSÅ:

Jörgen StrömSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons