Annons
Insändare

Kalmar kommun borde ändra sin framtidsbild

”Om kommunen verkligen vill vara motorn i regionen, varför då montera ned en av dess viktigaste komponenter?”
Insändare • Publicerad 3 maj 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är bekymrad över det nya förslaget på översiktsplan för Kalmar och att hamnen får mindre plats. ”Det finns ett stort antal större och mindre företag i Kalmarsundsregionen som är beroende av en fungerande hamnverksamhet i Kalmar.”
Insändarskribenten är bekymrad över det nya förslaget på översiktsplan för Kalmar och att hamnen får mindre plats. ”Det finns ett stort antal större och mindre företag i Kalmarsundsregionen som är beroende av en fungerande hamnverksamhet i Kalmar.”Foto: Johanna Eriksson

På Kalmar kommuns hemsida framgår att en av framtidsbilderna är: ”Kalmar som motor för utvecklingen i Kalmarsundsregionen”. Texten illustreras med en bild på kugghjul som arbetar tillsammans. Dessa kugghjul sträcker sig in över Småland och dess mindre orter.

Det förslag till översiktsplan som har redovisats av Kalmars stadsarkitekt, där delar av hamnverksamheten har försvunnit till förmån för ”innerstaden”, talar ett annat språk. Det finns ett stort antal större och mindre företag i Kalmarsundsregionen som är beroende av en fungerande hamnverksamhet i Kalmar. Om kommunen verkligen vill vara motorn i regionen, varför då montera ned en av dess viktigaste komponenter?

Annons

Men nej, usch, inte skall politikens drömbild av Kalmar få störas av människor i arbete, vi är ju förbövelen en universitetsstad. Vi behöver hotell – massor av hotell – helst ett hotell i varje gathörn.

Snälla, kan vi få vara med på en bild med Petter Stordalen, eller den där Foppa?

Fortsätter denna utveckling och jobben försvinner i regionen, har de som blir arbetslösa alltid möjligheten att köra genom ett öde Kvarnholmen, parkera i ett ”vackert” parkeringshus, promenera ut längs en blåsig Tjärhovsbåge och ta en slät kopp på Lotsutkiken. När det gäller denna typ av projekt verkar tillstånd och resurser vara obegränsade.

Dags att ändra framtidsbilden till: ”Kalmar som pinne i hjulet för företagen i Kalmarsundsregionen.”

Popeye

LÄS MER:

Annons
Annons
Annons
Annons