GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jag kan inte påverka förloppet som hyresgäst

Som hyresgäst känner jag mig ofta lite missunnad.
Insändare • Publicerad 2 oktober 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
AVESTA 20131010En pensionär stänger och låser dörren till sin lägenhet Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180
AVESTA 20131010En pensionär stänger och låser dörren till sin lägenhet Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Fler än jag har väl läst om det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem och deras mål om att höja hyrorna mer än vanligt. Jag kan inte påverka förloppet som hyresgäst förutom om jag inte är med och förhandlar själv.

Men det som får mig att känna mig mest missunnad är att politiken kan försöka med insatser på många ställen men inte här. Gällande människors hem.

Jag har inte hört styrelsen för Kalmarhem, våra förtroendevalda, uttala sig. Jag har inte hört kommunalrådet Johan Persson yttra sig alls om att ta hänsyn till hur boende i Kalmar kommun har det. Allt annat tycks han ändå prata om. Men inte om oss som bor här. Istället är det bara Kalmarhems vd som yttrar sig och verkar bestämma allt. Trots att människor vi har valt till politiska poster ska styra bostadsbolaget. Det får mig att känna mig missunnad.

Blenda Utefors

LÄS MER: Fler insändare och artiklar om Kalmarhems hyror:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.