Annons

Är vi i hyreslägenheter så lätta att glömma bort?

Jag är orolig och känner mig bortglömd. Coronapandemin slog till och vi är många som har drabbats.
Insändare • Publicerad 30 september 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Nu läser jag att Kalmarhem vill höja hyran markant. Mitt i rådande kris”, skriver insändarskribenten.
”Nu läser jag att Kalmarhem vill höja hyran markant. Mitt i rådande kris”, skriver insändarskribenten.Foto: Andreas Bendroth

Jag har barn och blev permitterad och har gått med en klump i magen över risken att se min anställning försvinna. Hur ska jag betala min hyra då?!

En jag pratade med har två barn, en man som har förlorat sitt jobb och som själv är permitterad. Hon kan inte prata om det utan att hon märkbart får en klump i halsen. Hennes familj klarar kanske inte att betala hyran som det är. Rättare sagt kan de inte betala hyran som det ser ut nu och har panik.

”Jag trodde det skulle satsas, kosta vad det kosta vill.”
En av många bortglömda mammor
Annons

Nu läser jag att Kalmarhem vill höja hyran markant. Mitt i rådande kris. Ett bolag ägt av kommunen och som ska styras av politiker. En allmännytta. Men ingen politiker säger något. Vem tänker på mig eller familjen som har förlorat sin säkerhet helt och hållet i och med att de har förlorat sina inkomster? Vem tänker på dem?

Jag trodde det skulle satsas, kosta vad det kosta vill – vi måste hjälpas åt i krisen – eller gäller inte det oss som bor i hyreslägenhet, är vi inte värda det? Är vi så lätta att glömma bort, så lätta att prioritera bort?

Hälsningar från en av många bortglömda mammor

LÄS MER: Fler insändare och artiklar om Kalmarhem:

Annons
Annons
Annons
Annons