TT-Utrikes

Knivman dödade minst sju barn i Kina

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En knivbeväpnad man har dödat minst sju barn vid en attack i Kina, enligt myndigheterna där. Ytterligare tolv barn skadades i dådet, som inträffade i Mizhi i Shaanxiprovinsen. De vårdas på sjukhus. Barnen som var mellan 12 och 15 år var på väg hem från skolan när angreppet inträffade.(TT)

Barnen som var mellan 12 och 15 år var på väg hem från skolan när angreppet inträffade. Fem flickor och två pojkar dödades. Inledningsvis rapporterades om 19 skadade, men det ändrades senare till tolv - nio flickor och tre pojkar.

Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

Motivet är oklart, men 28-åringen ha sagt att han gått i den aktuella skolan som barn och hatat sina klasskamrater eftersom han blivit mobbad. Han har erkänt knivdådet, enligt regionens säkerhetsmyndighet.

Kinesiska myndigheter har på flera platser ökat säkerheten vid skolor och förskolor sedan en rad attacker genomförts mot barn de senaste åren.

I januari 2017 skadades elva barn vid en förskola i den södra Guangxi Zhuang-provinsen när en man gick till angrepp med en kökskniv. Samma år dödades åtta människor när en psykiskt sjuk man detonerade en bomb utanför en förskola i Fengxian i östra Kina. 2016 skadades tio barn när en man attackerade dem med kniv i Haikoi i Hainanprovinsen.

2014 högg en man ihjäl tre skolbarn och en lärare i en lågstadieskola. Året innan dödades två vuxna medan elva människor, varav sex barn, skadades när en knivman gick till attack utanför en skola utanför storstaden Shanghai.