TT-Utrikes

Tempelarbetare brutalt mördad

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En hinduisk tempelarbetare har huggits till döds vid ett tempel i Bangladesh, uppger polisen. Inledningsvis kom uppgifter om att den mördade är en präst, något som sedan verkar mer oklart. - Han var en ambulerande tempelvolontär som reser från ett tempel till ett annat för att tjäna de hinduiska anhängarna.(TT)

En hinduisk tempelarbetare har huggits till döds vid ett tempel i Bangladesh, uppger polisen. Inledningsvis kom uppgifter om att den mördade är en präst, något som sedan verkar mer oklart.

– Han var en ambulerande tempelvolontär som reser från ett tempel till ett annat för att tjäna de hinduiska anhängarna. Han kom till det här templet i går, säger en lokal polis till AFP.

Mannen attackerades utanför templet.

– Han förberedde morgonbönen med blommor vid templet tidigt på morgonen. Då kom tre unga personer på en motorcykel och dödade honom med machetes och flydde sedan, säger en talesman för Jhinaidah-distriktet, där dådet inträffade.

De senaste månaderna har landet sett en ökning av våldsamma attacker på liberala aktivister, muslimska minoritetsgrupperingar och andra religiösa grupper, av jihadistiska extremister.

Polisen vet inte vilket motivet är bakom mordet och ingen har gripits.