TT-Utrikes

Ankara: Joe Biden besöker Turkiet

TT-Utrikes Artikeln publicerades

USA:s vicepresident Joe Biden kommer att besöka Turkiet den 24 augusti, säger den turkiske premiärministern Binali Yildirim till tidningen Hürriyet. Sedan tidigare har den amerikanske utrikesministern John Kerry aviserat ett besök i landet.(TT)

USA:s vicepresident Joe Biden kommer att besöka Turkiet den 24 augusti, säger den turkiske premiärministern Binali Yildirim till tidningen Hürriyet. Sedan tidigare har den amerikanske utrikesministern John Kerry aviserat ett besök i landet.

Tonen mellan Ankara och Washington har varit kylig sedan det misslyckade kuppförsöket i Turkiet tidigare i somras. Den turkiska regeringen vill att USA lämnar ut predikanten Fethullah Gülen, som man anklagar för inblandning i kuppen, något som den amerikanska regeringen förhållit sig avvaktande till. Men "attityden" från Washington har förbättrats den senaste tiden, säger premiärminister Binali Yildirim.

Yildirim passade också på att uppdatera det jättelika antalet människor som fått sparken sedan kuppförsöket - en siffra som nu uppgår till 81 000.