Växjö bröt tunga bortasviten

Formsvaga jumbon Timrå stod för motståndet - då passade Växjö på att bryta sin mörka bortasvit på sex raka förluster. Meriterade nyförvärvet Kris Versteeg stod för ett mål och en assist då Växjö vann med 5-1. Växjö hade inte vunnit på bortaplan sedan den 5 januari då Luleå besegrades med 3-2.(TT)
Publicerad 21 februari 2019

Växjö hade inte vunnit på bortaplan sedan den 5 januari då Luleå besegrades med 3-2.

Nu kom en efterlängtad bortaseger som dessutom förde det regerande mästarlaget upp på kvartsfinalplats i en jämn streckstrid.

””

Två nya spelare låg bakom trendbrottet.

Första målet

Backen David Bernhardt sköt ledningsmålet i första perioden, hans första mål i sin elfte match i Växjötröjan efter flytten från Djurgården i början av januari.

Dubble Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg gjorde 2-0 i början av andra perioden på en retur sedan Timråmålvakten Niklas Svedberg först räddat Brendan Shinnimins skott.

När 3-0 kom i numerärt överläge var det ombytta roller. Versteeg sköt och Shinnimin prickade in returen.

Versteeg, 32, kom från KHL-klubben Avangard Omsk i början av månaden och har på fyra matcher svarat för två mål och tre assist. Hans samspel med Shinnimin i förstakedjan med Roman Horak som center har lyft Växjö.

Nionde raka

Växjö gjorde sitt tredje mål i mittperioden sedan Joel Persson slagit till i numerärt underläge. Då bakom Victor Brattström som byttes in i stället för Svedberg efter tredje målet.

Dominik Bokk satte 5-0 i tredje perioden innan Jonannes Kinnvall tröstmålade för hemmalaget.

Timrå åkte på nionde raka förlusten och hoppet om att klara sig undan kval finns fortfarande i teorin men knappast i praktiken. Med nio omgångar och 27 poäng kvar att spela om skiljer det 17 poäng upp till rätt sida kvalstrecket.