Dubbla svenskförluster i Europa-kval

Det blev ingen av de mest minnesvärda blågula fotbollskvällarna när den första matchen i Europa League-kvalets tredje omgång spelades. IFK Göteborg blev utbuat av hemmasupportarna på Gamla Ullevi i 1-2-förlusten HJK Helsingfors. Och AIK föll, mer väntat, med 0-1 borta mot Panathinaikos.(TT)
Publicerad 28 juli 2016

Inte nog med att IFK Göteborg förlorade och blev utbuat i det första slaget i finnkampen mot HJK från Helsingfors i Europa League-kvalet.

Dessutom tvingades Blåvitts lagkapten, mittbacken Mattias Bjärsmyr, lämna matchen lårskadad i halvtid.

””

Efter en mållös första halvlek chockade den japanske HJK-mittfältaren Atomu Tanaka hemmapubliken med sitt 1-0-mål med vänstern i den 47:e minuten. IFK Göteborg kämpade fram en 1-1-kvittering i den 73:e minuten genom högerbacken Emil Salomonsson men bara ett par minuter senare avgjorde HJK:s colombianske anfallare Alfredo Morelos med sitt 2-1-mål.

””

Returmatchen spelas i den finländska huvudstaden på torsdag i nästa vecka.

AIK var på god väg att skaffa ett bra utgångsläge mot Panathinaikos inför returen på Friends i nästa vecka. Men i 79:e minuten nickade brasilianen Rodrigo Moledon in 1-0, ett mål som blev matchens enda.