Tarasenko sänkte Nashville med hattrick

Viktor Arvidsson gjorde två mål för sitt Nashville. Men St Louis Vladimir Tarasenko var snäppet värre och avgjorde NHL-matchen bara 16 sekunder in i förlängningen med sitt tredje mål i matchen.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Viktor Arvidsson gjorde två mål för sitt Nashville.

Ryssens hattrick innebar inte bara en 5-4-seger utan också att han gjorde sitt 200:e NHL-mål i karriären. Förlängningsmålet var dessutom hans fjärde mål på två dagar mot just Nashville som förlorade även lördagens möte lagen emellan, då med 2-3.

Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen med 2-0 i andra innan Arvidsson lyckades reducera. Vid ställningen 3-3 i tredje kom Tarasenkos andra mål i matchen, men Nashvilles Filip Forsberg såg till att ta matchen till förlängning med sitt 4-4-mål.

Rasmus Dahlin fortsätter att göra poäng för Buffalo. Men assisten fram till 1-1-målet - backens 31:e poäng för säsongen - i bortamötet mot Winnipeg hjälpte föga för gästerna. Winnipeg vann matchen med 3-1 efter Blake Wheelers och Mark Scheifeles mål i den tredje perioden.