Skellefteå straffade Växjö

Det blev fartfyllt men målsnålt när topplagen Skellefteå och Växjö möttes i den näst sista omgången i SHL-ishockeyn på tisdagskvällen. Matchen slutade 2-1 till Skellefteå efter straffläggning. Skellefteå, redan klar seriesegrare, hade ingen tabellplacering att spela för.(TT)
Publicerad 3 mars 2015

Skellefteå, redan klar seriesegrare, hade ingen tabellplacering att spela för.

Växjö däremot kunde motivera sig med att försöka nå andra plats i tabellen, en garanti för att slippa möta Skellefteå igen förrän i en eventuell SM-final.

Men det var Skellefteå som började piggast. En minut efter nedsläpp drog smålänningarna på sig två utvisningar och Skellefteå fick spela fem mot tre i nästan två minuter.

Usel precision

Västerbottningarna sköt puck efter puck mot Stefan Steen i Växjökassen men precisionen var usel. Av åtta skott på mål gick fem utanför och ingen puck gick i mål.

Efter den tuffa inledningen skapade Smålandslaget en rad vassa chanser men Markus Svensson visade klass i Skellefteåkassen och höll rent.

I andra perioden fortsatte tabellettan att trycka på och skapa chanser. Pär Lindholm var en hårsmån från en fullträff efter två minuter. Pucken träffade ribban så det sjöng i arenan.

Det dröjde nio minuter innan Växjö sköt sitt första skott på mål.

Chansrik period

I tredje perioden böljade spelet fram och lagen radade upp chanser, men få riktigt vassa.

Efter elva minuter lyckades Skellefteå ta ledningen genom Erik Forssell som placerad framför kassen styrde in en puck som Kyrill Kabanov sköt stenhårt från sarghörnet.

Men Växjö gav inte upp och fyra minuter senare kunde Robert Rosén kvittera med ett volleyskott.

Det var oavgjort vid full tid.

Förlängningen blev spännande. Skellefteå drog på sig två utvisningar och fick spela tre mot fem i nästan en minut men höll undan och det blev straffläggning, där Rob Shremp avgjorde efter en fint som lurade Stefan Steen.