TT-Sport

Nylander kritiserade laget

TT-Sport Artikeln publicerades
Foto:Nathan Denette

Juniorkronorna förlorade bronsmatchen. Då riktade William Nylander kritik mot hela laget. "Tråkigt att vi inte tar det på fullaste allvar", säger han efter 2-4 mot Slovakien i JVM-ishockeyn.(TT)

Juniorkronorna gick obesegrat genom gruppspelet. I kvartsfinalen besegrades sedan det regerande mästerlaget Finland, vilket gjorde att Ryssland, laget som Sverige vann mot i gruppen med 3-2, väntade i semifinalen.

Då slutade spelet helt plötsligt att fungera.

Semifinalen slutade därmed med förlust, och av bara farten missade Sverige bronsmedaljen när laget föll mot Slovakien med 2-4 i Air Canada Centre.

– Vi slarvade för mycket med pucken och vi gav dem deras lägen. Sedan tog vi onödiga utvisningar, då är det svårt att skapa offensiven lägen, sade William Nylander.

Det var inte bara i bronsmatchen som Nylander såg bristerna i spelet.

Han tyckte att de fanns där under hela mästerskapet i Kanada.

– Det har varit så här hela turneringen. Det har slarvats med passningar, vi har varit lite lama i början av matcherna och på det sättet har vi gett motståndaren ett övertag, sade han.

– Svårt att säga varför vi har spelat på det här sättet.

TT: Hur vill du summera er insats i JVM?

– Det enda jag tänker på är att vi inte tog någon medalj. På det sättet känns det värdelöst, sade han.

William Nylander var sedan snabb med att prata om revansch. Han är en flera spelare i truppen som har åldern inne för att spela JVM i Finland om ett år.

– När vi torskade mot Ryssland längtade jag redan till nästa år för att få revansch, sade han.

– Det värsta som finns i ishockey att förlora en semifinal - och sedan en bronsmatch.