TT-Sport

Juniorkronorna firar jul med spex

TT-Sport Artikeln publicerades

Träningsledigt, julklappsutdelning och spex. Så firar juniorkronorna julafton i Buffalo. - Alla får sig ett gott skratt, säger Fabian Zetterlund. Junior-VM i hockey spelas traditionsenligt kring jul och nyår. Då får det svenska JVM-landslaget allt som oftast fira den 24:e långt hemifrån.(TT)

Junior-VM i hockey spelas traditionsenligt kring jul och nyår. Då får det svenska JVM-landslaget allt som oftast fira den 24:e långt hemifrån. Som i år då mästerskapen avgörs i Buffalo, USA.

– Det är speciellt, absolut, nu när man inte är hemma och firar med föräldrarna som man gjort i alla år. Men det här blir något nytt och det är bara att vänja sig, det är så här det kommer att vara, säger forwarden Fabian Zetterlund till TT.

Men hur kommer juniorkronorna då att fira julen där på andra sidan Atlanten?

Jo, först med en nätt bussresa på drygt en halvtimme till Buffalo. Väl framme väntar träningsledigt för spelarna, som då får chansen att ge sig ut på Buffalos gator för lite julshopping i sista minuten.

Julkvällens clou

Därefter väntar en gemensam middag under kvällen med hela det svenska teamet. Kvällens höjdpunkt: Ett julspex.

– Vi delar in oss i lag och kör lite rollspel. Det blir roligt, folk får bjuda på sig själva och alla får sig ett gott skratt, säger Fabian Zetterlund.

TT: Vad kommer ditt lag att göra?

– Vi har inte riktigt hunnit planera något men det lutar väl åt något roligt hoppas jag, säger han.

"Tröttnat på julbord"

Huruvida spelarna kommer att fira med klassisk svensk julmat är höljt i dunkel. Men för Fabian Zetterlund kvittar det.

– Jag har tröttnat lite på julbord, men någon god mat borde det bli, säger han.

Julklappar, med obligatoriska rim, kommer under kvällen att delas ut mellan spelarna. Zetterlund har redan fått sin, menar han.

– Min julklapp är att vara här och hänga med gubbarna. Det vore förstås också roligt om vi vinner första matchen. Det är det vi siktar på just nu.

TT: Hur är stämningen i truppen tycker du?

– Den är skön, alla är öppna och kan prata med varandra. Vi skrattar mycket och har roligt tillsammans. Det är ett riktigt bra gäng.

Juniorkronorna inleder JVM mot Vitryssland på annandag jul.