TT-Sport

Japans OS-kapten klar för Luleå

TT-Sport Artikeln publicerades

Japanska ishockeyforwarden Chiho Osawa är klar för spel i svenska mästarlaget Luleå inför SDHL-premiären mot Linköping om två veckor. 26-åringen var lagkapten i OS både vid spelen i Pyeongchang för ett halvår sedan och i Sotji 2014.(TT)

Japanska ishockeyforwarden Chiho Osawa är klar för spel i svenska mästarlaget Luleå inför SDHL-premiären mot Linköping om två veckor.

26-åringen var lagkapten i OS både vid spelen i Pyeongchang för ett halvår sedan och i Sotji 2014. Osawa kommer till Sverige i slutet av augusti för matcher med det japanska landslaget (bland annat mot Luleå) och ansluter till klubben efter det.

"Det känns jättespännande att få chansen att spela för Luleå som är ett av världens bästa klubblag. Så jag ser verkligen fram emot mitt äventyr i norra Sverige. Det jag framför allt hoppas på med säsongen är att jag ska få nya erfarenheter och utvecklas ytterligare som spelare. Det kommer bli min första chans att spela klubblagshockey på den här nivån så jag ser fram emot att lära mig mera om allt", säger Chiho Osawa i ett uttalande på Luleås webbplats.