HV71 ställs mot Linköping

Seriesegrande Skellefteå avslutade SHL:s grundserie med ännu en vinst. HV71 besegrades med 3-0 - ett resultat som förde ner Jönköpingslaget till femte plats och mot en kvartsfinal med Linköping som motståndare. - Det har väl ingen större betydelse. Linköping är ett bra lag som har spetskompetenser.(TT)
Publicerad 5 mars 2015
””

Det hade bara gått tre minuter i Kinnarps Arena när Skellefteå gjorde sitt första mål, genom Sebastian Aho. SAIK dominerade sedan matchen, även om det dröjde till inledningen av den tredje perioden innan nästa mål föll.

Janne Pesonen satte 2-0 bakom Gustaf Wesslau, och bara en minut och 40 sekunder senare dödade Erik Forssell matchen med sitt 3-0-mål i numerärt överläge.

Totalt vann Skellefteå skottstatistiken med 30-18 mot ett för kvällen tämligen blekt HV71.

HV71 låg på fjärde plats inför den avslutande omgången, men blev alltså passerat av just kvartsfinalmotståndaren Linköping som slog Leksand med 4-0.

För Skellefteå, som vann grundserien på 11 poäng - 14 fler än tvåan Frölunda - väntar det sämst placerade laget som kvalar in till kvartsfinal.