TT-Sport

Delat Korea på Paralympics invigning

TT-Sport Artikeln publicerades

Nord- och Sydkorea kommer inte att gå in tillsammans vid fredagens invigning av Paralympics i Pyeongchang. Tvärtemot vad länderna gjorde på OS-invigningen för en månad sedan då de tågade in under gemensam fana.(TT)

Nord- och Sydkorea kommer inte att gå in tillsammans vid fredagens invigning av Paralympics i Pyeongchang. Tvärtemot vad länderna gjorde på OS-invigningen för en månad sedan då de tågade in under gemensam fana.

Nord- och Sydkorea är oense kring om Liancourtöarna i det Japanska havet utanför den koreanska halvöns kust ska ingå i den gemensamma paralympiska fanan eller inte. Samma faktum som ledde till stor diskussion efter OS-invigningen. Nu väljer Nord- och Sydkorea alltså att skicka in sina Paralympicstrupper var för sig, med de delade nationernas vanliga flaggor.

"Internationella paralympiska kommittén har sagt att de inte vill ha någon ny kontrovers kring det här. För att respektera båda sidornas syn på saken marscherar båda länderna in separat", säger Sydkoreas paralympiska kommitté i ett uttalande.