TT-Inrikes

Stor skogsbrand utanför Oskarshamn

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En skogsbrand härjar just nu på ett tio hektar stort område nära Mellingerum norr om Kristdala i Oskarshamns kommun, rapporterar Barometern. Branden, som upptäcktes strax före klockan 13, är ännu inte under kontroll. Flygvapnet bistår räddningstjänsten med personal och en helikopter som vattenbombar.(TT)

En skogsbrand härjar just nu på ett tio hektar stort område nära Mellingerum norr om Kristdala i Oskarshamns kommun, rapporterar Barometern.

Branden, som upptäcktes strax före klockan 13, är ännu inte under kontroll. Flygvapnet bistår räddningstjänsten med personal och en helikopter som vattenbombar.

Runt 40 man från räddningstjänsten är på plats. Ingen bebyggelse ska vara hotad.

Ett viktigt meddelande till allmänheten har utfärdats. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

I lördags kväll startade en brand i fläktsystemet på Pub Kråkan i centrala Oskarshamn.

– Rök vällde ut från köket. Det brann öppet i köksfläkten, sade ett vittne till Barometern.

Blåsten försvårade släckningsarbetet, och efter att ha brunnit kraftigt i flera timmar började fastighetens väggar rasa in.

På söndagsmorgonen fattade räddningstjänsten beslut om att låta hela trevåningsfastigheten, med flera bostäder och företag, brinna ned. Grävmaskin användes för att riva resten av väggarna.

Alla personer tog sig ur fastigheten oskadda.