TT-Inrikes

Elever angripna med kniv på skola i Jönköping

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Två elever har skadats i ett knivdrama på skolgården på en skola i Jönköping. En misstänkt, en pojke under 15 år, har omhändertagits. Eleverna ska inte ha fått allvarliga skador.(TT)

Eleverna ska inte ha fått allvarliga skador.

– Vår bild är att det handlar om lättare skador, säger Kristoffer Axell, chef för områdespolisen i Jönköping, till TT.

Ett stort polispådrag skickades till skolan efter händelsen, samtidigt som även oroliga föräldrar sökte sig till skolområdet. Enligt Jönköpings kommun har skolan öppet som vanligt.

"Nu pågår arbetet med att ge krisstöd. Polisen har gjort bedömningen att skoldagen kan fortsätta", skriver kommunen på sin webbplats.

Polisen fick strax före klockan åtta larm om att en person, beväpnad med en större kniv, befann sig på skolgården. Tidigt fanns också uppgifter om att minst två elever skadats. Pojken greps kort därpå i bostadsområdet där skolan ligger.

– Han får kvarstanna på polishuset för förhör, sedan blir det i och med hans ålder även ett ärende för de sociala myndigheterna, säger Axell.

Vad som ligger bakom knivdådet och exakt vad som hänt är ännu oklart, enligt polisen. Det samma gäller uppgifterna om att pojken ska ha varit maskerad.

– Det finns uppgifter om det, men det får utredningen visa om det kan bekräftas, säger Axell.