TT-Feature

Han blir årets sidekick i Melodifestivalen

TT-Feature Artikeln publicerades

Barnkanalen-profilen Fredrik "Fab Freddie" Svensson blir David Lindgrens sidekick under årets Melodifestival, rapporterar Aftonbladet. - Pirret i magen har börjat infinna sig men jag är ganska lugn.(TT)

Barnkanalen-profilen Fredrik "Fab Freddie" Svensson blir David Lindgrens sidekick under årets Melodifestival, rapporterar Aftonbladet.

– Pirret i magen har börjat infinna sig men jag är ganska lugn. Nu jobbar jag på manus, glitteroutfits och att packa, jag vet inte vart jag ska ta vägen, det är så mycket att packa! säger Svensson till tidningen.

– Hans huvuduppgift blir att vara ute i publiken och i greenroom. Han är Davids ambassadör ute i publiken kan man säga, förklarar Jan-Erik Westman, pressansvarig för Melodifestivalen, för TT.

27-årige Fredrik Svensson kommer från Påryd utanför Kalmar men bor i Stockholm. 2016 ledde han "Morgonshowen" i Barnkanalen och nu är han en av programledarna för pratshowen "Random mix" i samma kanal.

Melodifestivalen 2018 startar den 3 februari i Karlstad. Sedan väntar deltävlingar i Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt andra chansen i Kristianstad innan finalen avgörs i Stockholm den 10 mars.