TT-Feature

First Aid Kit: En dröm att få spela i Globen

TT-Feature Artikeln publicerades

Systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit ger sig ut på en skandinavisk arenaturné i början av nästa år och gör bland annat två konserter på svensk mark. Den 26 januari intar de Globen i Stockholm och 1 februari blir det Malmö Arenas tur, enligt ett pressmeddelande från arrangören.(TT)

Systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit ger sig ut på en skandinavisk arenaturné i början av nästa år och gör bland annat två konserter på svensk mark.

Den 26 januari intar de Globen i Stockholm och 1 februari blir det Malmö Arenas tur, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

"Vi har drömt om att spela i Globen i Stockholm sedan vi var barn. Vi växte upp i området och kan knappt förstå att vi ska få inta den stora scenen. Det är overkligt", skriver systrarna Söderberg i ett inlägg på Instagram.

"Det är också en ära att få spela på stora scener i Malmö, Finland och Danmark. Vi ska ge det vårt allt", skriver de.

First Aid Kit debuterade 2008 med ep:n "Drunken trees" och fick sitt stora genombrott 2012 med albumet "The lion's roar", där bland annat singeln "Emmylou" ingår. Senaste skivan "Ruins" släpptes i januari och i veckan släpper de en ep med nya låtar.

Biljetterna släpps på fredag.

Hit kommer turnén: 24/1 Helsingfors, 26/1 Stockholm, 29/1 Århus, 30/1 Köpenhamn och 1/2 Malmö.