Ny politisk majoritet ska förhandlas

Torsås Artikeln publicerades

Som kommunens största parti ska Socialdemokraterna nu söka nya möjligheter att bilda en politisk majoritet. Henrik Nilsson Bokor säger att det får ta sin tid.

Socialdemokraterna behöll sina elva mandat och ökade avståndet till Centern.

– Det borde finnas goda möjligheter att bilda en politisk majoritet igen. Vi ska ha ett medlemsmöte och även inleda samtal med andra partier. Målet är att kunna förhandla fram ett politiskt program för fyra år. Det kan bli mycket förhandlande och en hel del pusslande. Men det borde gå, säger Henrik Nilsson Bokor.

När den så kallade regnbågsalliansen med sex partier från höger till vänster såg dagens ljus efter valet 2014 var det långt ifrån alla som trodde att samarbetet skulle hålla hela mandatperioden.

Men det gjorde den. Partierna har varit överens i de större frågorna och det har inte märkts någon osämja.

Anna Olausson och Mats Ohlsson tar plats i kommunfullmäktige för KD.
Foto: Leif Pettersson
Anna Olausson och Mats Ohlsson tar plats i kommunfullmäktige för KD.

Kristdemokraterna gjorde ett bra val i Sverige och så även i Torsås där man fick 60 flera röster än 2014 och det ledde till att man ökade från ett till två mandat. Mats Olsson får sällskap av Anna Olausson i kommunfullmäktige.

– Jag är jätteglad över valframgången och att vi ökade med ett mandat i vår kommun. Jag vill förvalta det förtroendet så gott jag kan och kämpa för våra rättvisefrågor. Jag är stolt och tacksam för väljarnas stöd och förtroende, säger Anna Olausson i en kommentar.

De kvarvarande så kallade ”onsdagsrösterna” ska räknas och tillföras resultatet innan det är dags att sätta streck för årets valrörelse. Det är tveksamt om antalet röster är så många till antalet att de förändrar mandatfördelningen.