Fotbollsprofil tog hem musikduell

Torsås Artikeln publicerades

Lag Lasse Johansson besegrade lag Erika Bengtsson i musikduellen på Mjölnergymnasiets scen.
– Bert Karlsson gav mig ett erbjudande om skivkontrakt på stående fot, skämtade fotbollsprofilen som fick chansen att lyfta fram sina musikkunskaper på lördagskvällen.

Då ordnade elva elever på Stage4You i Torsås Så ska det låta på riktigt. Med förre Kalmar FF-stjärnan Lasse Johansson som ankare i det ena laget, och skytteprofilen Erika Bengtsson i det andra. Och - inte minst - med Bert Karlsson som programledare.
Ett hundratal åskådare fick se en två timmar lång och underhållande musikfest och bjöds på paj av eleverna i pausen.
– Det var riktigt skojigt. Ungdomarna där är fantastiskt bra på att sjunga.
Och du då?
– Jag försökte så gott jag kunde. Man får ju bjuda lite på sig själv. Men jag fick lite applåder i alla fall.
Hur var mötet med Bert Karlsson?
– Han framställs ofta som bufflig, men är sympatisk och trevlig - och väldigt idrottsintresserad. Han drog en del vitsar, framför allt fräckisar. Det gjorde han även bakom scenen. Han har många på lager.
Lasse Johanssons lag, som även innehöll Oskar Appelqvist på piano samt Lovisa Birgersson och Jonas Thörnqvist på sång, vann med 20-16 till slut.
– Vi tog nog alla låtar, men missade lite på följdfrågorna. Jag fick lite nytta av att jag har lite längre erfarenhet än de andra.
Gullaboskytten och Europamästarinnan Erika Bengtsson, som backades upp av Sven-Gunnar Pettersson, Hilda Dahlberg och Linus Olsson i laget, grämde sig inte alltför mycket över förlusten.
– Jag hade en kanonkväll, verkligen jättetrevligt. Allt var jättebra planerat av eleverna, de är så himla duktiga. Varken jag eller Lasse har väl någon särskilt vacker sångröst, men vi körde på ändå.
Vad säger du om Bert Karlsson?
– Det var speciellt att träffa honom. Han frågade om mitt skytte, om jag var duktig och om jag kände Ragnar Skanåker. Han var bra, men lite småsnurrig.
Ulla Gustafsson, en av tre delägare i Stage4You, var också mycket nöjd med lördagskvällen.
– Det blev väldigt lyckat och alla verkade trivas. Bert Karlsson var i väldigt bra form. Han tyckte att skolan var väldigt bra och att eleverna var duktiga. De bildade ju både kör och husband och sedan satt det fjolårselever i lagen. Det skulle vara kul att göra det här igen.