Rysk klubb hetast i jakten på Dauda

Sporten Artikeln publicerades

Kalmar FF:s skyttekung Abiola Dauda ser ut att hamna i FC Alania Vladikavkaz i ryska ligan.

Med en vecka kvar till transferfönstret öppnar talar det mesta för att Abiola Dauda väljer FC Alania Vladikavkaz i ryska ligan.
– Inget är klart. Det finns fortfarande många alternativ, säger Abiola Dauda försiktigt när Barometern per telefon når honom hos släkten i Nigeria.
Kalmar FF är i alla fall ett definitivt avslutat kapitel när kontraktet går ut siste december.
– Jag valde att åka hem till Nigeria över julen. Vi får se hur det blir sedan men jag har inte gjort klart med någon ny klubb, säger Dauda som vill inte kommentera hur nära han är att skriva på för FC Alania Vladikavkaz.
Det ryska laget ligger på 15:e plats i ligan och spelade så sent som på våren 2011 cupfinal mot CSKA Moskva.
Enligt Barometerns källor har FC Alania Vladikavkaz haft ögonen på Kalmar FF:s målkung en längre tid och även om de skulle åka ur högsta ligan vill de ha Dauda i sin nysatsning.
Staden Vladikavkaz ligger vid gränsen till Tjejenien och Georgien och laget har i dag förutom inhemska spelare bland annat fyra brassar och flera europeiska spelare i truppen.
Abiola Daudas agent Patrick Mörk:
– Det är och har varit ett väldigt stort intresse runt Abiola. Han är en bra forward i en bra ålder som dessutom är bosman. Det har varit många bud vi har tackat nej till men nu hoppas vi på en lösning så snart som möjligt.
Är ni nära?
– Ja, det kan jag säga att vi är – men det har vi å andra sidan varit tidigare också.
Handlar det om en rysk klubb?
– Det finns tio klubbar som vi pratar med och det kan hända att det är någon på de breddgraderna, säger Patrick Mörk.