Ny klar vinst - Berga nära kval

Det blev en klar seger borta mot Värnamo Södra.
I morgon, söndag, kan IFK Berga fira kvalplats i kavaj.
Nyheter • Publicerad 28 september 2013

Matchen mot Värnamo var inledningsvis jämn, men sedan följde en rad psykologiskt viktiga händelser som underlättade för bortalaget att bärga segern.

Efter en kvart kom ledningsmålet. Tio minuter senare fick hemmalaget sin målvakt utvisad och just före paus utökades ledningen till 2–0.

Sedan hann klockan inte ticka iväg särskilt långt efter vilan förrän Berga även hade gjort 3–0.

– Vi gör en bra match och framförallt är det jäkligt skönt att vi lyckas studsa tillbaka efter förra helgen, säger tränaren Mats Gunnarsson.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid kom även 4–0, som blev slutresultatet.

I morgon, söndag, kan kvalplatsen vara säkrad. Men då måste jagande Myresjö/Vetlanda förlora mot redan klara seriesegraren Asarum, annars avgörs allt i slutomgången.