Mållöst IFK föll i bottenmöte

Det var en klassisk sexpoängsmatch när Hovås Billdal kom på besök till Skyttis i Kalmar. Resultatet 0–2 betyder att IFK Kalmar tappade viktiga poäng i botten och nu ligger under nedflyttningsstrecket.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2013

– Vi är inte alls nöjda, naturligtvis. Vi klarar inte av att skapa de målchanser vi behöver för att göra mål, säger IFK-tränaren Lars Svensson.

Kanske satt förutsättningarna i huvudet hos några hemmaspelare för gästerna öppnade piggt och skapade några halvchanser redan i matchens inledande minuter.

Kalmars backlinje såg inte bekväm ut och det var just efter slarv där som Hovås Billdal tog ledningen efter en knapp kvart.

IFK lyfte sig ju längre matchen led och hade chanser att både kvittera och ta ledningen, men skärpan och kvaliteten saknades i den sista tredjedelen. De båda lagen gick till pausvila med siffrorna 0–1 och därmed var Kalmar tvungna att satsa mer offensivt i den andra halvleken.

Men de vitklädda i motståndarlaget spelade smart och utnyttjade det faktum att man hade ett ledningsmål. I takt med att Kalmar lyfte sitt lag allt högre upp i banan skapades ytor bakom backlinjen.

Matchens andra och sista mål kom med 20 minuter kvar och när anfallsspelet inte stämde hjälpte det inte att Kalmar ökade pressen i slutskedet.