Johann Smith får kontrakt med KFF

Sporten Artikeln publicerades

Provspelaren Johann Smith får ett ettårskontrakt med Kalmar FF – trots att han är skadad.
– Jag vill inte jubla för mycket, jag har fortfarande mycket kvar att bevisa, säger amerikanen.

Johann Smith kom till Kalmar som provspelare. Första veckan hann ytterforwarden visa upp en fantastiskt snabbhet, sen sprang han rakt in i en bänk befarades först ha brutit benet.
Men amerikanen klarade sig undan med några stygn i låret och har rehabtränat sen dess. Nu erbjuds han ett ettårskontrakt med Kalmar FF.
- Jag har fått ett kontraktsförslag som jag har tackat ja till, jag kommer skriva på kontraktet inom de nämsta dagarna, säger 22-åringen.
Han hade även ett anbud från en norsk klubb som han tackade nej till. Kontraktet ger amerikanen en ny chans att få fart på karriären.
– Jag vill visa att jag är värd att satsa på och jag vill visa för mig och alla andra hur bra jag kan bli.
Han såg i premiärmatchen vad han kunde tillföra KFF.
– Jag hoppas kunna ge laget en ny dimension med min snabbhet och mina inlägg. Kalmar är en bra klubb och jag trivs här. Jag har vänner som har spelat i Skandinavien och hade har bara bra saker att säga.
Just nu kör Smith bara rehabträning, innan såret har läkt ihop. Men han räknar med att kunna börja träna med boll på måndag.
– Jag ska pusha mig själv så hårt som möjligt att komma tillbaka. Det borde inte ta mer än en vecka eller två innan jag är i matchform, hoppas jag.
Johann Smith var ungdomsproffs i engelska Bolton och har landskamper i USA:s U20-landslag på meritlistan. Efter en sejour i kanadensiska Toronto FC hamnade han 2009 i kroatiska HNK Rijeka. 2010 spelar han på Fredriksskans.