Sport

Vikings vände och vann i premiären

Norrahammar (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Nybro Vikings växte under matchens gång, vände underläge 0–1 till seger 3–1 i seriepremiären borta mot HC Dalen.
Foto:Henrik Eriksson
Nybro Vikings växte under matchens gång, vände underläge 0–1 till seger 3–1 i seriepremiären borta mot HC Dalen.

En dålig första period.

Sedan en perfekt inledning på säsongen.

– Bättre start än förra året i alla fall, säger Andres Holfelt.

Det blev precis som tränare Holfelt inte ville att det skulle bli i första perioden. Dalen kom ut i ett rasande tempo och Vikings följde efter. Underläget i första periodpausen kunde ha varit större än 0–1, men i andra tog Nybro över och man gjorde det fullständigt.

– En premiär är en premiär. Det är vår andra period som lägger grunden till att vi vinner i dag. Den första var så där, vi är på halvdistans och kommer inte riktigt rätt, säger Andreas Holfelt.

Erik Näslund kvitterade med halva matchen spelad i powerplay innan Erik Lindström och Fabian Ilestedt, med var sitt mål i tredje perioden, såg till att Vikings lämnade Norrahammar med säsongens första trepoängare.

– Man får räkna med att lag kommer ut som Dalen gjorde i första, men vi har sagt att vi ska vara ett lag som ska kunna hålla hela vägen över 60 minuter. Sedan är det kanske när vi spelar som sämst i fem mot fem som vi skaffar oss power play och gör mål, säger Holfelt.

Närmast väntar Tyringe hemma på onsdag för Nybro Vikings.

– Det här var ju en bättre start än förra året (Vikings förlorade de två första matcherna mot Kristianstad och Helsingborg, reds anm.) i alla fall. Nu ska vi njuta av det här en stund innan det är Tyringe som gäller, säger Andres Holfelt.