Sport

Målvakt valde Craftstaden före Kalmarsund

Oskarshamn Artikeln publicerades
Simon Lööf, 25 år, från division 2-klubben Vetlanda, är Craftstadens senaste nyförvärv.
Foto:Vetlanda IB
Simon Lööf, 25 år, från division 2-klubben Vetlanda, är Craftstadens senaste nyförvärv.

Målvakten Simon Lööf nobbade FBC Kalmarsund.

Och valde Craftstaden.

– Han har haft många klubbar efter sig, säger sportchefen Robert Nilsson.

Värvningarna trillar in på ett pärlband för Craftstaden. Senast i raden är Simon Lööf, 25 år nästa vecka, från division 2-klubben Vetlanda.

– Jag ville värva honom redan för ett år sedan, han var smickrad då, men det passade inte socialt. Nu var läget ett annat, säger Robert Nilsson, som inte var ensam sportchef om att vilja plocka in Lööf.

– Han valde mellan Kalmarsund, oss och Tullinge i den norra allsvenskan och jag tror det var ytterligare några föreningar med i bilden. Simon är en storväxt målvakt som vill uppåt i seriesystemet. Enligt alla jag pratat med, jag har kontakt med mycket folk i exempelvis Vimmerby och Nässjö, så har han varit den här division 2-seriens klart bästa målvakt.

    Simon Lööf gör Craftstadens målvaktssida komplett, då Victor Sjöstedt nyligen plockades in från Hagfors IBS.

    – Jag tror det är perfekt med den här konkurrenssituationen. Både Simon och Victor hade hamnat i en situation där de varit självskrivna ettor och vill uppåt i seriesystemet. Det här är en bra chans där de kan peppa och sporra varandra. På förhand känns det helt öppet vem som ska stå.

    Som bekant finns Craftstadenprodukten Edin Omanovic i SSL-finalisten Växjö Vipers, där han dock suttit mest på bänken.

    Var det aktuellt att försöka få hem Edin?

    – Ja, det var prio ett från början. Och vi gav honom ett kontraktsförslag. Han kom med ett motförslag, men vi var helt enkelt inte i närheten av att kunna matcha hans lönekrav. Det var synd eftersom han är en duktig målvakt och det självklart hade varit kul med en Craftstadenprodukt, men nu gick det inte att lösa och jag är jättenöjd med målvaktssidan vi fått ihop, säger Robert Nilsson.