Sport

Vågdelarmatch för resten av säsongen

Sport Artikeln publicerades
Craftstaden spelar på söndag en viktig match borta mot Fagerhult. Vid vinst har laget bra häng på SSL-kvalplatserna efter jul- och nyårsuppehållet.
Foto:Daniel Svensson
Craftstaden spelar på söndag en viktig match borta mot Fagerhult. Vid vinst har laget bra häng på SSL-kvalplatserna efter jul- och nyårsuppehållet.

Vid vinst: Craftstaden nosar på SSL-kvalplatserna.

Vid förlust: gäller det att se upp för lagen underifrån.

– Klart det är viktigt med tre poäng.

Alla lag har mött varandra en gång och söndagens match borta mot Fagerhult är den första i andra runda. Craftstaden har, trots en hel del stolpe ut, gett sig själva ett spänannde utgånsläge. Ett hyfsat sjupoängsavstånd ner till närmaste lag under nedflyttningsstrecket. Bara fyra poäng upp till Lindås på närmaste kvalplats till SSL. Helgens motståndare Fagerhult ligger en poäng efter i tabellen och matchen är en vågdelare på båda lagen. Vilka vill haka på toppen och vilka får snarare rikta in sig på att undvika botten när säsongen fortsätter 2018.

– Klart det är viktigt med tre poäng, det är det i alla matcher. Fagerhult är ett lag vi ska slå om vi vill vara med där uppe och slåss om de finare placerngarna, säger Karl Pontén, tränare i Craftstaden.

Siktet är inställt på att fortsätta nosa på topplatserna 2018?

– Så är det och det är alltid skönt att gå på uppehåll med en seger i ryggen. Det kände vi efter Åstorp/Kvidinge-segern nu när vi haft en spelledig helg.

Vi är halvvägs in i serien – tycker du ni förtjänar att vara med och slåss i toppen?

– Självklart, vi kan hota alla lag i den här serien och det har vi visat också. Vi tycker att vi borde haft med oss mer poäng särskilt i matcherna mot Warberg och Karlstad. Nu har vi haft fokus på prestationerna på slutet och jag tycker vi spelat ruggigt bra.

Efter en spelledig helg är det ett rejält spelsuget och samtidigt lite skadeskjutet Craftstaden som spelar på söndag.

– Henrik Areskoug är ju borta sedan tidigare och kommer inte spela på ett tag. Martin Rosén och Robin Lennartsson har båda knäproblem och kommer inte heller spela i helgen. Det är lite oklart när de kan vara tillbaka. Dessutom är det frågetecken kring Tobias Roth som lämnar sent besked, säger Pontén.

Nycklarna för att besegra Fagerhult?

– Vi måste ha fart under fötterna och fart på kulan. Fagerhult är ett lågt spelande lag som vill försvara sig och leva på våra misstag. Vi måste ha ett bra värderingsspel.

Fakta

Craftstadens trupp mot Fagerhult:

Victor Tvingsell, Patrik Ekman, Simon Zetterling, Markus Nilsson, Andreas Lennartsson, Tobias Roth, Jesper Mattsson, Adam Waktel, Filip Stjernberg, Tor Bornedal Samils, Albin Lundell, Max Norstedt, Johan Sundkvist, Isak Brånstrand, Oscar Rohlin, Victor Sjöstedt, Simon Lööf.

Visa mer...