Sport

Uddlöst IKO föll tungt i Umeå

Sport Artikeln publicerades
Ludvig Elvenes och IK Oskarshamn hade ingen rolig kväll i Umeå. Till slut blev det förlust med hela 5-1.
Foto:Roger Carlsson
Ludvig Elvenes och IK Oskarshamn hade ingen rolig kväll i Umeå. Till slut blev det förlust med hela 5-1.

Ineffektivt framåt och ihåligt bakåt.

Då fick IKO lämna Umeå utan poäng.

– Bortaspelet är inte tillräckligt bra för tillfället.

Björklöven–IK Oskarshamn 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

Det blev en match med flera ansikten på onsdagskvällen i T3 Center i Umeå. I första perioden var det händelsefattigt. Björklöven lyckades göra mål i ett för övrigt blekt powerplay, men annars var det knappt med både målchanser och känslor. Andra perioden blev närmast tvärtom. Massor av målchanser, betydligt hetare känslor och ett bra underhållningsvärde. Björklöven kunde göra 2-0 trots att IKO radade upp chanser.

– Vi sätter inte dit puckarna i dag, jag tycker inte det är en typisk 5-1-match. De däremot sätter närmare var fjärde skott de skjuter och det är den stora skillnaden. Sedan får vi inte till spelet i varken box play eller powerplay och det behöver man på bortaplan, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

Efter drygt halva matchen skulle IKO till slut spräcka nollan. Niklas Johansson droppade bakom förlängda mållinjen och Joakim Hagelin pangade in ett direktskott. Där och då hade gästerna luft under vingarna.

– Det hade blivit en helt annan matchbild om vi fått in en 2-2-puck. Vi skapar chanser genom att forechecka och kommer i bra spelvändningar.

I stället kunde Alex Hutchings i friläge göra 3-1 med knappt två minuter kvar av andra perioden. När samma Hutchings gjorde 4-1 tidigt i tredje var det godnatt för IKO.

– Klart det är psykologiskt jobbiga mål. Vi måste chansa och laborerar om lite för att satsa allt framåt. På hemmaplan gör vi mål på våra lägen, men det samma gäller inte borta, bortaspelet är inte tillräckligt bra för tillfället, säger Gustafsson som inte ville dra för stora växlar av de stora förlustsiffrorna.

– Det här är ingen match vi ska överanalysera. Vi har gjort sämre matcher på bortais. Spelmässigt finns det ändå bra saker, men vi måste bli hetare framför mål. Vi har lika många heta chanser som dem.

I en väldigt jämn hockeyallsvenska ligger IK Oskarshamn kvar på andra plats när halva serien är spelad. Närmast väntar tabellsexan Modo hemma på lördag.

Fakta

Stjärnligan

3: Joakim Hagelin

2: Kalle Johansson

1: Gustav Olhaver

Totalställning: 14: Wictor Ragnewall 12: Lucas Elvenes, Niklas Johansson 11: Victor Löfstedt, Martin Fehérváry, Karl Johansson 9: Kevin Marshall, Arsi Piispanen 8: Ludvig Elvenes 7: Ludvig Engsund, Manuel Ågren, Marcus Björk, Joakim Hagelin 6: Gustav Olhaver 5: Tom Linder, Marcus Sylvegård 4: Filiph Engsund, Jonas Engström, Tom Hedberg 3: Robin Söderqvist, Olle Lycksell 1: Oscar Josefsson, David Berg, Linus Morin.

Visa mer...