Sport

OAIK tystade Mjällby: ”Nästan så att jag fäller en tår”

Mjällby (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Glädjefnatt i Oskarshamns AIK efter kvitteringen i 95:e minuten.
Foto: Bo Åkesson
Glädjefnatt i Oskarshamns AIK efter kvitteringen i 95:e minuten.

OAIK försökte och försökte.

I 95:e kom kvitteringen.

Och glädjefnatt utbröt.

Mjällby anförda av förre Serie A-proffset David Löfquist inledde seriefinalen mot Oskarshamns AIK bäst. OAIK inledde skapligt, men det var hemmalaget som rättvist tog ledningen genom Bubacarr Jobe, efter att Bun-Dawda Sowe slarvat i försvarsspelet.

1–0-ledning i paus var inte orättvist, men OAIK-tränaren Janne Stahre, var ändå inte missnöjd med sitt manskap.

– Mjällby var bättre än oss i första halvlek. Det ledde rättvist och hotade oss i djupledsspelet. Vi visste att de är ett organiserat lag. Men jag tycker inte att vi spelade dåligt på något sätt, säger Stahre.

Efter paus stuvade OAIK om, och Anton Agebjörn, Sebastian Heunul Hegesson och André Nader, som inledde på bänken, kom in. Det skulle visa sig bli jackpot.

Med bara sekunder kvar av matchen spelade Agebjörn fram Heunul Helgesson, som placerade in bollen bakom Mjällbys målvakt Jesper Johansson – och glädjefnatt utbröt i Oskarshamns AIK.

– Bollen studsade rätt till Agebjörn, han såg mig, jag såg bara målet och sköt in den. Jag tajmade bollen perfekt och klippte till, säger poängräddaren Sebastian Heunul Helgesson och fortsätter:

– Jag har inte fått spela så jättemycket, men i dag fick jag chansen. Nu har jag varit sugen länge och då kommer det.

Hur skönt var det?

– Fantastiskt! Det är nästan så att jag fäller en tår, jag är så lycklig just nu. Det är revansch, men samtidigt vet jag att jag kan. Det är mycket känslor som jag kan bocka av nu. Det var jäkligt viktigt, annars hade Mjällby dragit ifrån.

Blir det firande i kväll?

– Jag åker hem till Stockholm och firar, vi har ledigt i morgon. Stockholm får förbereda sig, haha.

Tränaren Janne Stahre berättar om tankarna bakom de tre bytena som förändrade matchbilden.

– Vi gick över på en trebackslinje, det var därför vi tog ut Emil Dolk. Det blev succé på alla bytena. Jag kallar det tur och flyt.

Vad var känslan när kvitteringen kom?

– Helt fantastiskt bra. Men vi hade varit besvikna om vi inte tagit någon poäng, det var vi som hade den andra halvleken.

Sebastian Heunul Helgesson placerade in kvitteringsmålet i 95:e minuten.
Foto: Bo Åkesson
Sebastian Heunul Helgesson placerade in kvitteringsmålet i 95:e minuten.

Mjällby AIF–Oskarshamns AIK 1–1 (1–0)

Målet, OAIK: Sebastian Heunul Helgesson.

Publik: 1 335, Strandvallen.

Fakta

Stjärnligan

3 – Johan Niklasson

2 – William Kvist

1 – Sebastian Heunul Helgesson

Totalställning: 12: Filip Jägerbrink, 10: William Kvist, Sonny Karlsson, 7: Johan Niklasson, 6: Eric Persson, 5: Bun-Dawda Sowe, Samuel Haglund, Emil Dolk, 4: Filippos Sachsanidis, 3: Peiman Eliassi, Anton Agebjörn, 1: Sebastian Heunul Helgesson.

Visa mer...
OAIK-spelarna tackar de tillresta supportrarna för stödet.
Foto: Bo Åkesson
OAIK-spelarna tackar de tillresta supportrarna för stödet.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.