Sport

Succésäsongen över

Sport Artikeln publicerades
Amo handbolls starka säsong tog slut i tre raka matcher mot Hammarby. Erik Karelius förstärkte laget efter halva säsongen och har varit en viktig spelare både i anfall och försvar.
Foto:Henrik Eriksson
Amo handbolls starka säsong tog slut i tre raka matcher mot Hammarby. Erik Karelius förstärkte laget efter halva säsongen och har varit en viktig spelare både i anfall och försvar.

De lämnade Eriksdalshallen som förlorare.

Men säsongens stora vinnare heter ändå Amo handboll.

– Om några dagar hoppas jag det känns så.

Hammarby–Amo 31–21 (11–12)

Hammarby vidare med 3–0 i matcher.

Drömmen om spel i Handbollsligan tog stopp efter tre raka matcher mot Hammarby.

Även om siffrorna rusade i väg i slutet av matchen på torsdagskvällen så kändes det som att Amo närmade sig Hammarby spelmässigt ju längre den här matchserien pågick.

– Vi för ju den här matchen så länge vi orkar och gör vår grej. De kan gå runt på fler spelare och det är det som avgör, säger kantspelaren Philip Kjellander.

I första mötet i Alstermo blev det förlust med sex bollar, i måndags var skillnaden tre bollar och nu var Amo i ledning med fyra bollar långt in på första halvlek.

– Vi har 11–7 och gör 12–7 men blir avblåsta för felaktig spärr. Vi hade behövt en tre-fyra bollar upp i halvtid för att vi skulle ha kunnat greja det, säger tränaren Andreas Stockenberg, som nu efter tre säsonger tackar för sig.

Amo ledde i halvtid för första gången under de här tre matcherna men Hammarby kopplade segergreppet direkt i början av den andra halvleken med fyra raka mål.

– Bensinen tog slut. De hade bredden men vi har lärt oss väldigt mycket och det är något jag hoppas grabbarna nu tar med sig. Vi har gjort det bra, det enda jag grämer mig över är att vi inte vann matchen i måndags, säger Andreas Stockenberg.

Amo kämpade sig tillbaka och var nästan ikapp (19–18). Smålandslaget visade upp glöden som tagit dem så långt den här säsongen.

– Klart att det är mycket positivt vi kan ta med oss efter det här. De här kvalmatcherna har varit fantastiskt roliga att spela, säger Philip Kjellander, och låter nästan sugen på att den nya säsongen ska dra i gång direkt.

Den lilla utmanaren i handbolls-Sverige har den här säsongen visat upp sig på en helt ny nivå.

Det är ett storvuxet lag, en ny högljudd röst som på allvar vill utmana de stora.

– Vi ska samlas nästa vecka och gå igenom allt. Nu blir det helt lugnt ett par dagar, säger Philip Kjellander.

Nu ska nye tränaren Jesper Svensson från Team Sydhavsøerne i danska andraligan ta över och utveckla laget. Det är redan klart att spelmotorn Daniel Steen stannar precis som vänsterskytten Nicklas Andreasson.