Sport

”Största sponsorn i Kalmar HC:s historia”

Kalmar Artikeln publicerades
Stefan Sandström, vd Kambua, och Tobias Johansson, ordförande Kalmar HC.
Foto:Kalmar HC
Stefan Sandström, vd Kambua, och Tobias Johansson, ordförande Kalmar HC.

Öronmärkta pengar till nya spelare.

Plus hjälp av den förre storspelaren Ivan Hansen.

Kalmar HC:s nya sponsoravtal ska hjälpa klubben mot hockeyettan.

Kalmar HC har fått en ny huvudsponsor i Kambua International, ett tradingbolag som satsar i sportspel. Avtalet är skrivet på tre år och motsvarare ett sjusiffrigt belopp, skriver KHC i ett pressmeddelande.

– Det är den största sponsorn i Kalmar HC:s historia och jag kan inte nog understryka vikten av deras satsning, säger Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson.

Pengarna i kontraktet är helt riktade till att stärka a-lagstruppen.

– Det ger oss en trygghet i vår ambition att utveckla verksamheten, säger Tobias Johansson.

Det är Stefan Sandström som jobbar med Kambua i Kalmar som har tecknat avtalet med Kalmar HC.

– Det är klart att vi vill komma åt pr men framför allt vill vi stärka hockeyn i Kalmar så att de blir ett attraktivt lag. Vi brinner för idrotten och kommer också att gå in i ett samarbete med bandylaget Broberg/Söderhamn, säger Stefan Sandström.

Men en enkel sökning på företaget ger en ganska ljusskygg bild. Bolaget återkommer bland annat i diskussioner om blufföretag.

– Vi har funnits i sju år och jobbar med världens största bank. Vi är ett stabilt seriöst bolag och hade inte funnits om vi inte hade skött oss. Jag är ganska van att få den här typen av frågor och det är väl ingen hemlighet att vi har konkurrenter som inte tycker om oss. I våra kundenkäter är 99,5 procent mycket nöjda.

Varför just Kalmar HC?

– Det behövs mer än bara fotboll i Kalmar. Tobias Johansson är en bra människa och vi vill vara med och hjälpa till i satsningen de gör. Vår kärnverksamhet handlar om att placera i sport och nu vill vi också ge tillbaka till idrotten.

Tobias Johansson, Kalmar HC:

– Vi är medvetna om de här sakerna och det är därför som vi har suttit ner flera gånger med dem. Det var faktiskt det här företaget som valde att kontakta oss och jag känner att det här är ett bra avtal utan att vi tar några risker.

Ivan Hansen, som bland annat har spelat i Leksand och HV71, är sedan tidigare kopplad till bolaget och kommer nu också bli en resurs för Kalmar HC.

Kalmar HC har en vision om att kunna spela i hockeyallsvenskan 2021/2022.