Annons

Sporten tippar Vårettan – så går det

Sju lag gör upp om en plats i playoff. Nybro Vikings inleder serien i ledning med 6 poäng, före Dalen på 5 och Kalmar HC med 4. Men vilket lag står som segrare efter 18 omgångar av Vårettan. Sportens Henrik Eriksson och Jesper Hallberg siar om utgången här:
Kalmar • Publicerad 28 december 2018

1. Kalmar HC

Kommentar: Att säga att Kalmar HC smugit under radarn vore fel. Men laget har under hösten tagit ett par skalper mot tungt motstånd. Nu tror vi att mycket talar nykomlingen, för det finns onekligen sparkapital i det här gänget.

Kalmar HC har mycket sparkapital i laget.
Kalmar HC har mycket sparkapital i laget.Foto: Henrik Eriksson
Annons

2. HC Dalen

Kommentar: Inledde hösten briljant. Men därefter hände något och faktum är att Dalen var höstsäsongens stora flopplag. Hur sugna är man på att spela en fortsättningsserie, egentligen?

HC Dalen var höstens stora flopp.
HC Dalen var höstens stora flopp.Foto: Henrik Eriksson

3. Nybro Vikings

Kommentar: Nybro Vikings slet hårt på kort om folk under delar av hösten och satsade hårt mot allettan. Nu har laget tappat Erik Näslund till Östersund och poängkungen Janne Kivilahti till IK Oskarshamn. På annandagen fick tränare Sami Lehtinen sparken. Kan Vikings samla styrkorna?

Nybro Vikings har tappat Erik Näslund och Janne Kivilahti. På onsdagen fick dessutom Sami Lehtinen sparken.
Nybro Vikings har tappat Erik Näslund och Janne Kivilahti. På onsdagen fick dessutom Sami Lehtinen sparken.Foto: Henrik Eriksson

4. Mörrum

Kommentar: Släppte flera av sina ”tunga” nyförvärv under hösten, men det gjorde inte laget sämre, snarare tvärtom. Kommer kunna bråka med en del lag, men det kommer inte räcka hela vägen.

Mörrums GoIS stod för en fin höst trots många spelartapp.
Mörrums GoIS stod för en fin höst trots många spelartapp.Foto: Bo Åkesson

5. Tyringe

Kommentar: Halvlurigt gäng som bland annat luggade Kristianstad på poäng under grundserien. Har på pappret ett spännande lag, men är alldeles för ojämnt och det räcker bara till ett nytt kontrakt.

Tyringe lär fortsätta att blanda och ge.
Tyringe lär fortsätta att blanda och ge.Foto: Bosse Nilsson

6. Halmstad

Kommentar: Inför säsongen stod Halmstads tränare och pratade om att de vill slåss om allettan. Så blev det inte. Får kämpa för att säkra ett nytt kontrakt utan kvalspel.

Halmstad fick en gäng snytningar i grundserien och slutade som jumbo.
Halmstad fick en gäng snytningar i grundserien och slutade som jumbo.Foto: Bo Åkesson
Annons

7. Helsingborg

Kommentar: Helsingborg är i ekonomisk gungning och kommer att tvingas genomgå en rekonstruktion. Förstärkte under torsdagen med välmeriterade Daniel Åhsberg, men nyheten tog sedan bort under dagen av oklar anledning. Hur som helst: Helsingborg får kämpa för ett nytt kontrakt.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons