Annons

Skeppland tar över Kalmar simsällskap

I sportsammanhang är han känd som en passionerad Kalmar FF-supporter.
Nu tar Henrik Skeppland över som ordförande i Kalmar simsällskap.
– Min dotter är duktig i simning och det gör det roligt att engagera sig.
Kalmar • Publicerad 19 mars 2018
Henrik Skeppland är ny ordförande i Kalmar simsällskap.
Henrik Skeppland är ny ordförande i Kalmar simsällskap.Foto: Daniel Bogefors

Det är lätt att konstatera att Henrik Skeppland tycker att det är en spännande tid som ligger framför honom i den nya rollen. Det var vid årsmötet på söndagskvällen som medlemmarna valde honom till ny ordförande efter Jörgen Madebrink. 14 timmar senare befinner han sig på Kalmar Öland Airport när han är på väg mot arbetet i Stockholm.

En simhall är på väg och ska byggas. Att det blir rätt och anpassat till föreningens önskemål ser Henrik Skeppland som det viktigaste i uppdraget just nu.

Annons

– Det är det stora. Alla vill simma just nu. Vi har 300 barn i simlinjen och minst lika många som står i kö. Det skulle lätt kunna fördubblas med en ny simarena.

Skeppland väljer alltså att kalla det för simarena i stället för simhall.

– Mitt mål är att det byggs enligt simförbundets riktlinjer. Att den håller SM-standarden, säger han.

Vilket innebär?

– Att vi kan arrangera större simtävlingar och att vi får mer intäkter. Genom att ha en riktig simarena kommer det också hit folk på träningsläger och det kan ge de stora intäkterna.

– Platsen är bestämd, att det ska vara 50 meter är också klart men inte att det ska vara tio banor. Det är ganska avgörande för annars kan man inte dela det. Det är ett krav.

Henrik Skeppland säger att han har mycket att sätta sig in i och det första styrelsemötet leder han redan på onsdag.

– Det byggs en simhall som ska vara till för alla. Men vi vill att det ska bli bra från början så att det inte byggs för litet. Det viktiga är att det skapas utrymme så att det går att göra förändringar.

– Simarenan är mitt stora ”mission.” Sedan är det rätt mycket att göra. Det stora för styrelsen nu är att anställa en klubbchef. Det är prio ett för styrelsen.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons