Annons

”Ska vi hävda oss i framtiden måste vi ha en bandyhall”

Hela premiäromgången i bandyettan ställs sannolikt in. Det aktualiserar debatten om en bandyhall i Oskarshamn.– Ska vi hävda oss i framtiden måste vi ha en hall, säger Stjärnans Pelle Folkesson.
Oskarshamn • Publicerad 3 november 2014
Sapa Arena i Vetlanda kostade 50 miljoner kronor, men då ingick även en ishall. Foto: Per Hammenvik
Sapa Arena i Vetlanda kostade 50 miljoner kronor, men då ingick även en ishall. Foto: Per Hammenvik

Sportchefen säger att det egentligen aldrig funnits någon konkret fråga om att bygga en bandyhall i Oskarshamn.

– Däremot pratar vi om det på vår kammare och inom bandyn är vi ganska överens om att det i framtiden kommer att krävas en bandyhall, åtminstone om man ska ha ambitionen att spela i allsvenskan.

Annons

De senaste åren har det poppat upp hallar på många håll i Sverige. I Småland finns det två, i Vetlanda och Nässjö.

– Alla lag kommer naturligtvis inte ha en egen hall i framtiden heller, men de kommer ha en inpå knuten. Vi har de geografiska problemet med att det är 10–15 mil till hallarna.

Är det rimligt med en bandyhall i Oskarshamn?

– Den skulle ligga bra till geografiskt och det skulle kunna bli bra nyttjandegrad med oss, Bore, Målilla och Tjust. Dessutom är driftskostnaderna billigare än en utomhusbana när hallen väl är byggd. Problemen är hur man finansierar investeringskostnaderna för att bygga och var den skulle ligga, säger Folkesson.

Enligt sportchefen kostade hallen i Nässjö knappt 30 miljoner kronor, medan den i Vetlanda gick loss på cirka 50 miljoner. Men då ingick en ishall i paketet.

– Jag vet inte om det skulle gå att använda mervärdespengar, men när sådant här händer blir frågan mer aktuell och ska det kunna drivas bandyverksamhet på högre nivå måste det till en hall på sikt.

Både Bore och Målilla har nu ställt in sina premiärhemmamatcher i helgen pågrund av det varma vädret.

– Till 95 procent kommer vi också blåsa av, definitivt besked tas tisdag kväll, säger Pelle Folkesson.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons