Segerkyssen efter segern

Kalmar Artikeln publicerades
Paret Amanda Fischer och Jonas Ekman vann lekande enkelt Kalmar swimrun för andra året i rad. Segermarginalen till tvåan blev knappt elva minuter.
Foto:Anton Lernstål
Paret Amanda Fischer och Jonas Ekman vann lekande enkelt Kalmar swimrun för andra året i rad. Segermarginalen till tvåan blev knappt elva minuter.

Paret stod i en helt egen klass.

Segermarginalen blev nästan elva minuter.

– Jag sprang med ett leende längs hela banan.

I fjol avgjordes Kalmar swimrun över två olika distanser. Den gången vann Amanda Fischer och Jonas Ekman, som bott i Kalmar i ett drygt år, den korta banan. I år avgjordes bara en distans, 21,6 kilometer, och då stod paret i en helt egen division. De vann inte bara mixedklassen utan var också knappt elva minuter bättre än herrsegrarna och totaltvåan Tony Edmundsson och Leo Sepp-Mattisson.

Under första simsträckan övertog Fischer/Ekman ledningen och de släppte den aldrig efter det. Segertiden stannade på 2.17,40.

– Vi kikade lite på startlistan innan, vi hade dålig koll på herrklassen men bland mixedlagen visste vi att det fanns ett par som är duktiga löpare och ett annat som är bra på simningen. Vi vann väl på att vi är jämnare, säger Jonas Ekman.

    Paret var imponerade av det enorma publikstödet längs hela banan.

    – Jag vet inte om det är något annat löplopp som har så här mycket publik längs hela banan. Jag sprang med ett leende längs hela banan för att folk har varit så härliga, säger Amanda Fisher.

    Tävlingsledaren Jonas Carlander var mer än nöjd efter tävlingen där 150 lag kom till start - vilket var taket.

    – Fantastiskt, alla som jag pratar med är nöjda med banan och öser beröm över oss. Det är så att man får ståpäls. De som kommer utifrån säger att de aldrig har varit med om en sådan publikfest på ett swimrun-lopp, säger Carlander.