Sport

Romario fick 45 minuter i konstgräsdebut

Kalmar/Borås Artikeln publicerades
Romario Marques Rodrigues spelade en halvlek i U21-matchen mot Elfsborg.
Foto:Mats Holmertz
Romario Marques Rodrigues spelade en halvlek i U21-matchen mot Elfsborg.

Provspelande brassen Romario Marques Rodrigues spelade en halvlek mot Elfsborg.

– Han är fysiskt stark, säger Henrik Rydström.

Elfsborg–Kalmar FF 2–1 (2–0)

Kalmar FF kom till start med tre provspelare i U21-mötet med Elfsborg på Borås Arena: Brassen Romario Marques Rodrigues som forward, samt mittbacken Maximilian Widfalk och yttermittfältaren Kristoffer Khazeni från division 3-klubben IFK Stocksund.

Elfsborg drog in två bollar första tio minuterna, Herman Hallberg fastställde slutresultatet med 20 minuter kvar. Isak Magnusson stod för förarbetet.

– Vi var tyvärr väldigt passiva i första halvlek och Elfsborg fick tid och yta att flytta boll. Vi gjorde tre-fyra byten och det blev en annan matchbild i andra, säger tränaren Henrik Rydström.

Hur var Romario?

– Romario hamnade mycket felvänd i den första halvleken men han är fysiskt stark och duktig på att skydda boll. Samtidigt valde vi att ta av honom i paus med tanke på att han aldrig spelat på konstgräs tidigare plus att han ska spela på torsdag igen, säger Henrik Rydström.

Och division 3-spelarna?

– Det är klart att det gick lite snabbt ibland men båda är bra med boll, säger Rydström som lyfte fram Herman Hallberg för ett "gott slit" på mittfältet.