Annons

Rödsles tråkiga besked – tvingas dra sig ur

Numerären har varit ett problem hela säsongen.
Nu tvingas Rödsle lägga ner sitt b-lag.
– Vi har för lite spelare helt enkelt, säger Kent Niklasson.
Oskarshamn • Publicerad 5 juni 2018
Rödsles hemmaplan, Fredriksbergs IP. Nu tvingas Rödsle lägga ner b-laget som de haft tillsammans med IFK Oskarshamn.
Rödsles hemmaplan, Fredriksbergs IP. Nu tvingas Rödsle lägga ner b-laget som de haft tillsammans med IFK Oskarshamn.Foto: Roger Carlsson

Att Rödsle haft problem med numerären har varit en följetong under våren. Träningarna har kantats av ett tiotal spelare, och a-laget som huserar i division 2, har fått kämpa för att få ihop det. Nu kommer beskedet att Rödsle drar sig ur serien med sitt b-lag som de har tillsammans med IFK Oskarshamn. Laget har huserat i division 3 nordöstra under våren.

– Vi har för lite spelare helt enkelt. Som det är just nu snittar ju ungefär tio stycken på träningarna och det fungerar inte. Vi har fått plocka spelare från 14-årslaget och IFK Oskarshamn. Det blir helt enkelt för tufft, säger Rödsles tränare Kent Niklasson och fortsätter:

Annons

– Vi drog slutsatsen att det gör mer skada än nytta. Man skulle behöva ett par äldre spelare för att kunna bära upp laget lite, och det har vi inte.

Betyder det här att spelare kommer hamna i kläm?

– Både och. Det kanske bli en del som inte får spela så mycket. Några behöver ju mer speltid för att utvecklas, men samtidigt måste vi gå för det i a-laget. Vi har kanske ett par stycken på ingång. Men det finns inte så mycket att välja på.

Samtidigt står det klart att mittbacken Ellinor Kling, som varit en viktig kugge i Rödsle mittlås under vårsäsongen, tagit en timeout. Ett tungt tapp, menar Niklasson.

– Hon har valt att ta en paus. Det är väldigt synd. Jag tycker att vi kanske hade seriens bästa mittlås med henne och Lisa Norén. Men vi kämpar på, det finns inget annat vi kan göra, säger Niklasson.

Men det är inte bara Rödsle som har problem med att få ihop spelare. Det har även konkurrenten Kalmar Södra. Lagen skulle ha mötts på söndagseftermiddagen, men matchen ställdes in.

– De fick inte ihop lag. Vi kommer spela matchen nu på onsdag (nationaldagen) i stället, säger Rödsletränaren Kent Niklasson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons