Stjärnan tog poäng efter blåsig historia

Vinden blåste och spelarna hade svårt att stå på skridskorna. Stjärnan fick dock med sig en poäng efter en svängig match.
Oskarshamn • Publicerad 4 december 2015
Artur Befus med bollen försöker tag sig igenom Malmbäcks försvar. Vinden ställde till det rejält för spelarna under matchen.

Med en premiärseger i ryggen klev Stjärnan ut på Arena Oskarshamn och visade att man ville ha kommandot om matchen från första början. Det dröjde också bara åtta minuter innan hemmalaget skapade en hörna. På den höll sig Andrey Anufrienko framme och gav laget den start man var ute efter. Gästerna var dock inte sena med att svara på Stjärnans inledning. Efter elva minuter var det Axel Henrysson som satte kvitteringen till 1-1 och bara sex minuter senare small det igen, denna gång genom Oscar Wareborn. Målen fortsatte att trilla in under första halvlek och Stjärnan vände tillbaka till ledning med 3-2.

– Spelet blir väldigt chansartat eftersom att isen inte är jättebra och vinden ställer till det även den. Det blåser in löv och spelarna ramlar till höger och vänster, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson

Så långt var det en svängig match publiken på Arena Oskarshamn fått uppleva och det skulle fortsätta även i den andra halvleken. Direkt i inledningen kvitterade Malmbäck innan Stjärnan för tredje gången i matchen tog ledningen. Återigen via Andrey Anufrienko. Gästerna satte sedan slutresultatet 4-4 på straff med halvtimman kvar att spela.

– Vi drar på oss för många utvisningar för att vinna i dag. Särskilt i andra då det känns som vi spelar med två man mindre nästa hela tiden. Annars sett till antalet chanser är väl oavgjort rättvist, säger Per Folkesson.

Johan Gyllensten

Tobias Bäckman kämpade mot försvarare som mer än ett huvud längre.
Andrey Anufrienko klappas om av sina lagkamrater efter att han gjort 1-0 för Stjärnan. Innan matchen var slut hade det blivit ett hattrick från hans klubba. Foto: Per Hammenvik