Sport

Planer på friidrottshall vid Bränslehuset presenteras i morgon

Kalmar Artikeln publicerades

Flera generationer har jobbat för en friidrottshall i Kalmar. Nu är det på gång. Kommunstyrelsens ordförande, Johan Persson (S), bekräftar att de kallar till presskonferens på fredag. Enligt vad Sporten erfar kommer satsningen då att presenteras.

Kalmar SK, Högby IF och Kalmar RC har jobbat hårt för att få till en ny friidrottshall. Just nu håller de vintertid till under Fredriksskans norra läktare. På sin blogg var B-G Svedjenäs först med uppgiften att det var klart med en ny friidrottshall i Kalmar. Uppgifterna bekräftas av en person med insyn i ärendet. Enligt en annan källa är tanken att friidrottshallen ska byggas vid nuvarande Bränslehuset.

– Det får ni se i morgon. Jag släpper inte det innan. Helheten inom ett område kommer att presenteras, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson.

I kväll har kommunen även kallat till möte med friidrottsrepresentanterna.

Den 31 maj sa, Marianne Dahlberg (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, följande till Sporten angående en ny friidrottshall.

– Vi har tankar på en större arena med träningsmöjligheter för friidrott. Vi behöver ge dem en bra träningsanläggning i första hand. Vi har tankar och funderingar på plats men är inte framme än.